Предоставянето на хуманитарно подпомагане по Програмата е за периода от 01.06.2022

...
Предоставянето на хуманитарно подпомагане по Програмата е за периода от 01.06.2022
Коментари Харесай

Важна информация за кандидатите по Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила

Предоставянето на филантропично подкрепяне по Програмата е за интервала от 01.06.2022 година до 31.08.2022 година в това число.

Кандидати по програмата са предприятия и лица, които упражняват активност в  категоризирани и регистрирани места за наставане по смисъла на Закона за туризма, вписани в Националния туристически регистър (НТР), както и бюджетни организации и лица, които стопанисват обекти, вписани в Регистъра на местата за подслон и предоставящи услуга по настаняване и изхранване на лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в  Украйна.

За осъществяването на Програмата се основава Регистър тук-там за заслон (РМП), настанили лица с краткотрайна протекция, като част от Националния туристически указател. РМП ще работи единствено и само за задачите на Програмата.

В този указател се вписват единствено такива места, които са дали заслон, и които не са вписани в Националния туристически указател. Тези обекти не са категоризирани и регистрирани снабдители на туристически услуги по настаняване по смисъла на Закона за туризма да вземем за пример: държавните почивни бази за отдих, базите за профилактика и рехабилитация на държавната администрация и организациите на бюджетна прехрана, бази на Българска академия на науките, почивните бази за отдих и в базите за профилактика и рехабилитация на обществените предприятия и висшите учебни заведения.

Лице, което ще прави настаняване в обект – място за заслон на лица, разселени от Украйна и получили краткотрайна протекция в България, подава заявление по пример за регистрация на място за заслон до Министъра на туризма. В заявката се показват данни и условия, като цялостно име на организацията, стопанисваща обекта, Единен идентификационен код (ЕИК или БУЛСТАТ), данни за контакт, потенциал на обекта, заведения за хранене и други

Данните се попълнят по пример и файла се подписва с дипломиран електронен автограф (КЕП).

Подписаното заявление се подава до Министъра на туризма на адрес за е-поща:.

Вписаните лица в РМП, които дават услуга по настаняване и изхранване на разселените лица от Украйна, е належащо да попълнят данните за настанените лица към Единната система за туристическа информация (EСТИ) в наложителния формат на Регистър на настанените туристи според член 116, алинея 5, т. 2 от Закона за туризма.

За подаването на данните е належащо лицето, стопанисващо обекта, вписан в РМП, да сътвори собствен профил в ЕСТИ. Подробни инструкции за основаването на достъп и подаването на данни до системата се намират на институционалната страница на Министерство на туризма в секция „ ЕСТИ “ на интернет адрес:.

Кандидатстването по програмата се прави с попълване и подаване по електронен път на уеб основан Формуляр за кандидатстване посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ), модул „ Е-кандидатстване “ с интернет адрес: Практическо Ръководство за работа със системата СУНИ е налично на следния адрес:

Повече за реда за отчитане и разплащане на предоставената филантропична помощ по Програмата може да научите на адрес –

За задачите на осъществяване на Програмата интервалите за кандидатстване се разделят, като следва:

1. За първи регистриран интервал обхващащ времето от 01.06.2022 година до 30.06.2022 година се кандидатства от 10:00 часа на 01.07.2022 година до 16:30 часа на 05.07.2022 година

2. За втори регистриран интервал обхващащ времето от 01.07.2022г. до 31.07.2022г. се кандидатства от 10:00 часа на 01.08.2022 година до 16:30 часа на 05.08.2022 година 3.

За трети регистриран интервал обхващащ времето от 01.08.2022г. до 31.08.2022г. се кандидатства от 10:00 часа на 01.09.2022 година до 16:30 часа на 05.09.2022 година

Подробна информация за програмата може да намерите на адрес –.

С информацията за условията за заслон и храна може да се запознаете на адрес –.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР